2013. február 19.

28 csodás nap! #19


Február 19. - Zsuzsanna
  • Kezdj bele valamibe, amit régen tervezel, vagy megígérted magadnak január 1-jén, hogy véghez viszed. Sose késő elkezdeni, ráadásul, ha egy nappal később kezded, egy nappal később látod az eredményét is.
  • Tanulj nyelveket! Tudjuk, hogy a mai világban elengedhetetlen a biztos nyelvtudás, ezért bátorítalak arra, hogy iratkozz fel pár hírlevélre, ahol angolt, németet, franciát tanulhatsz. Még egy tipp: keress olyan könyveket a neten, amik megvannak neked magyarul is. Töltsd le őket pdf formátumban, és az első olvasáskor a kijelölő segítségével húzd ki a nem ismert szavakat, kifejezéseket és a hasznos szófordulatokat. Második olvasáskor szótárazz ki minden szót (ne csak azokat, amik nélkül a mondatot nem érted) és olvasd el mégegyszer. Elég ebből 2 oldal minden nap, érezhetően jobban fogod tudni a nyelvet. :)
  • Vegyél magadnak egy könyvet, amit szívesen elolvasnál, akkor is, ha nem szeretsz olvasni. 
  • Segíts át egy idős embert a zebrán, fel a lépcsőn, vagy add át a helyed a buszon. Jobban fogod érezni tőle magad.
  • Ne nézz rá az órádra munka/iskola közben. Fogd fel úgy, hogy ha csak az aktuális tennivalódra koncentrálsz, az idő is gyorsabban telik majd.
A nap inspiráló képe: Rick Genest virágok közt ; Mateusz Stankiewicz (bár tisztában vagyok vele, hogy Rick Genest sok mindenkinél kiveri a biztosítékot, én mégis imádom ezt a képet - a rebellis természetellenesség a virágok gyönyörűsége ellen - fantasztikus)
A nap motiválója: A lényeg az előrehaladás, nem a tökéletesség ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Farsangi cicás maszk az ONR-en - imádnivaló!

Legyen gyönyörű  napod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése