2013. február 10.

28 csodás nap! #10


Február 10. - Elvira
  • Tervezz ruhát! Vedd elő a rajztáblát, nézz körbe az interneten inspirációért, pl. itt, és találj ki egy olyan ruhát, amit szívesen felvennél bárhova. A farsangi időszakban akár a jelmezedet is megtervezheted - ha értesz a varráshoz ténylegesen formába is öntheted azt, amit megálmodtál.
  • Írj verset, kortársat. Ne aggódj, nem feltétlenül kell a szókincsednek akadémiai szintet megütnie, ha szórakozásból írsz. A francia Oulipo tagjai az absztrakt/szürreális költészetet vallják, és úgy írnak verseket, hogy egy meglévő könyv szavait egy más sorrendbe rendezik, ezzel újat hozva létre.
  • Legyen a vasárnapi menü valami olyasmi, ami ritkán van ebédre, vagy egyáltalán nem ettél még olyat.
  • Ülj le az asztalodhoz, vegyél magad elé egy tiszta fehér lapot, és írj fel egy szót a közepére (itt tudsz egyet beszerezni magadnak). Ebből a szóból húzz öt vonalat, aminek a végére írd fel az első 5 kifejezést, ami eszedbe jutott. Majd ezekből is húzz 5-5 vonalat. Csináld addig, amíg fel nem töltődsz, illetve, amíg el nem fogy a hely. :)
  • Még egy írós feladat: állítsd össze a listát, amit az eggyel későbbi születésnapod (tehát nem az idei) előtt el szeretnél érni. Tűzd ki a falra, ragaszd ki post itekre, a lényeg, hogy mindig lebegjen az orrod előtt a cél - szó szerint.
A nap inspiráló képe: Kanna-univerzum ; ismeretlen forrás
A nap motiválója: Hallgass a belső hangodra ; five words
A nap ötlete alkotóknak: Süss kenyeret, de ne a hagyományos fajtából: először rózsaszín ételszínezőt adj a fehér tésztához és szaggass ki belőle szíveket, majd ezeket a szíveket berendezve egy őzgerincbe töltsd fel barna tésztával majd süsd meg. A pontos leírásért kalandozz el erre az oldalra, a Boulder Locavore-ra!

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése