2012. szeptember 19.

Rusztikus 2in1 váza-mécsestartó faágakból


A facebookon már bejelentkeztem, hogy épp egy kreatív alkotói fázisban vagyok,  csakhogy a fölös (igazándiból csak a képzeletemben létező) energiáimat és az iskolával járó újonnan jött feszültséget levezethessem. Úgyhogy a délutánt kint töltöttem. Megnéztem a virágoskertemet (mert nekem az is van a ház előtt) és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne még egy kis virágot behozni a lakásba, amíg még van olyan jó  idő, hogy nem romlanak meg. Pár napja, amikor épp tüzet gyújtottunk a kertben, majdnem veszendőbe jutott egy általam készített mogyoróbokor-keret, de az utolsó pillanatban megmentettem. Azt az ultimátumot kaptam, hogy oké, hogy megtarthatom, de nem ebben a formában, mert nagy, csúnya és egyébként is esik szét. Úgyhogy a keret, ami olyan hűségesen szolgált engem egy esküvőn keresztül, sajnos vagy szerencsére új értelmet nyerni készült. Úgyhogy felkerekedtem, összeszedtem a madzagot, a keretet, a metszőollót és egy befőttes üveget. Így kezdődött a kalandom és az alkotási tevékenységem, aminek eredményét alább láthatjátok.
 
Szükséges eszközök:
  • madzag vagy fonal
  • befőttes üveg
  • faágak (mogyoró - nagyon szép, egyenes husángjai miatt ajánlom :) )
  • metszőolló
  • sima olló
  • valamilyen ragasztó (nincs a képen, de én végülis 'rágós ragasztót használtam)
Az elkészítés menete:
1. Mérd le az üvegen a kívánt faág-hosszúságot. Nem kell mérőszalaggal, ha nem vagy mérnök-típus, nekem például külön tetszik, hogy különböző méretűek lettek. :)
2.Vagdosd fel a husángokat, terítsd ki magad előtt, és mérd le, hogy elég lesz-e (jelöld be az üveget és gördítsd át a fadarabokon).
3. Az üveg köré valamilyen ragasztót húzz, hogy felépíthesd a vázádat. Nem muszáj erős ragasztó, olyan legyen, ami megtartja addig a faágakat, amíg beállítod őket.
4. Miután sikerült felállítani a faágakat, kötözd körbe az egészet, hogy legyen valami tartása.
5. Madzaggal (vagy fonallal), kezdd el 'szőni' a faágakat felülről. Maga a 'szövés' folyamata csak annyi, hogy a madzagot az első faág előtt, a második mögött, a harmadik előtt és így tovább viszed, és minden faág után erősre húzod, hogy jól tartson. Csinálj pár sort ebből, majd kötözd meg. Ismételd meg az üveg aljától kezdve is.
6. Vágd le a segédfonalakat, és kész is vagy!

Végül, én is mikor kész lettem, nem tudtam eldönteni, mi legyen belőle, így készült a lenti kép a mécsessel. :) Most már újabban az eredeti funkcióját tölti be, újra váza! :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


6 megjegyzés:

  1. wow!!!!gorgeous!!!i love this turtorial!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. i'm very happy you like it. :) i hope it's useful too. :))

      Törlés
  2. ezt mindenképp megcsinálom!Én egész fahéjból láttam valahol,de ez mégjobb!nagyon jó tutorial!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Livi, most, ebben a szent pillanatban láttam én is pinteresten a fahéjas verziót, hát, azt is el kell készítenem itthonra.

      Törlés
  3. Beautiful... this will make a lovely decoration for the 'Thanksgiving' table in November. Thank you!

    VálaszTörlés
  4. Gorgeous, Love the detail in your thread work holding the twigs together

    VálaszTörlés