2016. február 26.

Weekend project #2 - Horgolt fürdőszobai rendszerezők


Valamelyik nap, amint a fürdőszobában tevékenykedtem, azon morgolódtam, hogy nincs egy épkézláb szekrényünk, vagy legalább egy polc, amin el tudnánk tárolni a dolgainkat. Jobban megvizsgálva a helyzetet rájöttem, hogy persze, tudnék csinálni zsebeket a kihúzható tükrünkre, hogy az apróságokat ott tudjuk tárolni.

The other day when I was doing random stuff in the bathroom, I got a bit grumpy that it gets so messy since we don't have a decent bathroom cupboard, or a drawer, or anything to put the little things in. After some minutes of thinking I just realized: hey, I could actually do something with our little mirror's handle, and crochet some pockets for it!

S ím, péntek is van, ami azt jelenti, hogy végre megoszthatom veletek, amin az elmúlt 2 napban dolgoztam, sőt azt is, ahogy elkészítettem, úgyhogy ha kedvetek szottyan a rendszerezéshez, vagy a horgoláshoz, vagy mindkettőhöz, akkor ezt biztosan el tudjátok készíteni. Akkor is, ha nincs ilyen tükrötök, vállfára is tökéletes! Nagyon kezdő-barát projekt! :) Az alapokat és a kifejezéseket egyébként ezen az oldalon megtanulhatod, elég is lesz ehhez a projekthez!

And now it's friday, which means I can finally share the results of my 2 day experiment with pocket-crocheting, even the way of making pockets like this! So if you are in a mood for an easy diy (even if you don't do crochet, it's very basic, so I think you could manage), you could go for this one. Also, if you are not 'lucky enough' to have a mirror like ours, you can use a clothes hanger to put the pockets on.



Először is a legfontosabb dolog, hogy olyan fonalat válassz, ami elég kemény ahhoz, hogy ne nyúljon ki, amikor dolgokat pakolsz a zsebbe. Én, például, a kék fonalat ezért választottam: nagyon régi, nagyon kemény, nem hiszem, hogy lehet belőle rendes ruhadarabokat horgolni egyébként sem. :) 4 mm-es horgolótűvel dolgoztam, de ha te szeretnéd, hogy még sűrűbb legyen, válassz kisebbet!

First of all, the most important thing is to choose a yarn that doesn't stretch much when you put things in. The blue one that I used, for example is a really really old one, so I can't use it for anything else, but non.wearable things, since it's so hard. I used a crochet hook of 4 mm (smaller hook will make it even denser).

Hogyan készül el? Nagyon egyszerű, és egész egyszerűen lehet változtatni a méretét, ha neked más kell! Az én zsebeimhez (10 x 11 cm) kiindulásképp felszedtem 18 szemet, majd még 1-et pluszba, amit aztán az utolsó szem előtti szembe 3 kispálcát készítettem. Ezek után megint nagyon egyszerű, minden szembe készíts 1 kispálcát, amikor elérsz a sor utolsó szeméhez, abba is 3 kispálca (ezek a zseb sarkai lesznek később). Menj végig a másik oldalán is a sornak, majd fejezd be egy hamis kispálcával. Szedjél fel egy szemet és a következő szemtől kezdve körbe-körbe készíts kispálcákat, az utolsó szemet mindig hamis kispálcával vezetve a sor első szemébe.

How to make it? Really easy, and you can even modify it to your own desire! For my pockets (10 x 11 cm) I started out with chaining 18, then chain 1, go back to the chain before the chain you just made and do 3 single crochet in that single chain. Make a row of single crochet, then when you reach the other side of your crochet, make 3 single crochet in that last chain (these will be the edges). Single crochet around, slip stich into the last chain, then chain 1. 

Ha szeretnéd elérni ezt a csíkozott hatást, akkor a kispálcáidat mindig az előző sorban lévő szem hátsó fonalába vezesd, úgyhogy ha kifordítod, látod, hogy kihozza a csíkokat! :) Ha a nagyon kezdőnél már haladóbb vagy, akkor a sorok között is váltogathatsz: belecsempészhetsz egy-két sor egyráhajtásos pálcát.

Continue making single crochet rounds so, that you only pull through your crochet's back chain, so when you will turn your work inside out, it will have this really nice lined pattern :) You can alter single crochet rounds with rounds of double crochet, if you want bigger pattern, but be careful, that double crochet will make your work a bit easier to stretch.

Amikor eléred azt a nagyságot, amit szerettél volna, kész is vagy! :) Más nem is kell, mint hozzáfűzni a tartóra illetve vállfára és telepakolni a kis dolgokkal!

When you reach the size you wanted, take time to admire your work, you are done! Now you only need to attach it to the handle/hanger! :)

Itt az én képem, hogy nálunk hogy néz ki (tipikusan annak az esete, hogy az eredeti kép sokkal jobban nézett ki, mielőtt nekiestem, hogy 'szépet' csináljak belőle...) Ha te is elkészítetted, küldd el a képedet facebookon, szeretném látni ^^ Szép hétvégét!

Here's our after photo (the typical example of 'it was much better before I started making something 'more beautiful' from it'...) If you made it as well, don't forget to take a photo and share it with me on facebook, i'd love to see your creations! ^^ Have a lovely weekend!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése