2016. február 24.

Wednesday DIY roundup #1


Boldog szerdát!

Miért is boldog a szerda? Ez is valami, amit Marcustól tanultam: a svédek szerint a szerda az egy mini-szombat, amikor egy kicsit kifújhatod magad a heti teendők mellett. Hidd el, a svédek tényleg tudják hogyan kell jól és kreatívan pihenni. Legalábbis azok, akiket én ismerek. :)
Pár egyszerű és gyors ötlet arra az esetre, ha éppenséggel kreatív hangulatodban vagy (illetve leszel, a hétvégén?).


Happy Wednesday!

Why is Wednesday happy? This is another thing I learnt from Marcus: this is a day to celebrate the middle of the working week, a mini-Saturday to chill and ease some of the work stress. Believe me, the swedes I know, they know how to chill creatively :)
So here's some simple and fast ideas, if you are in the mood of creating something today (or will be in the weekend?)




1. Oké, én az a gyerek voltam, aki nem nagyon szerette a Tangramot, nem tudom, miért, nem tudott lekötni, de ez a hűtőmágnes-ötlet a Pure Sweet Joytól annyira cuki, hogy nem lehet ellenállni az elkészítésének, akkor is, ha Tangramra emlékeztet.

I have to admit, Tangram wasn't my favourite toy, I don't know why, I just couldn't sit in one place to play with it, but this fridge-magnet idea from Pure Sweet Joy is so cute, that I can't resist making it, even if it just reminds me of Tangram.

2. Tipikus első közös kuckóként a mi lakásunkban egyelőre többnyire csak vagy fehér, vagy a szülőktől beköltözéskör kapott régi, sosem használt konyharuháink vannak. Ezzel a technikával, amit a Home-ology-n találtam, viszont még változhatnak a dolgok.

Our apartment is a typical first apartment, our things are more or less are borrowed from parents or just plain white. Things can still change with this dying technique I found on Home-ology! 

3. Mostanában ugyan sokat horgolok, rengeteg kicsi fonaldarabka kerül elő innen onnan. (nem is értem, hogy hogyan vándorolnak el a lakásban!) A maradékokból pedig készülhetnének Damask Love-féle bojtok a cipzárokra? Hmm :)

As you might know I took up crocheting as a hobby which comes with little yarn pieces popping up in the apartment (I don't really understand how they wander away from my crochet spot!). From the leftovers, maybe make some tassels, like Damask Love? Hmm :)

4. Szeretjük a pom-pomokat is :) Főleg betű formákba rendezve, mint ahogy BeSpokeBride tette.

We love pom-poms as well. :) Especially when they form huge letters, like in BeSpokeBride's tutorial.

5. Ez az utolsó DIY talán az, amivel sokatok nem ért egyet, hiszen csak egy egyszerű 'merítsd bele festékbe' - de nézzetek rá: csinos és elegáns! Egy must-have a Sugar&Cloth-tól.

This last DIY idea may sound a bit too simple, since it's 'only' dip dye, but look at it: it looks pretty and elegant! A must-have from Sugar&Cloth.




photo source | napkins

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése