Tavaly karácsonykor legyintett meg igazán a sütés örömének szele, amikor is kitaláltam, hogy sima csokis sütit készítek, majd azt kidekorálom a jól bevált cukor+tojásfehérje felvert változatával és némi ételszínezővel. Rettentőek lettek! :) A díszítés folyt, ráadásul mivel vérnarancs ízű ételszínezőt kevertem be, még keserű is volt. Természetesen nem adtam fel a tökéletes díszített sütit, sőt, idén karácsonyra azt tervezem (igen, már most), hogy új karácsonyfadíszek is lesznek színes sütiből. :) Addig is itt vannak a különféle színek összetételei.
A leírása szerint 4 féle színező kell ahhoz, hogy bármeliyket elő tudd állítani: piros(r), zöld (g), kék (b), sárga (y). A számok cseppeket jelentenek, amit 10 dkg cukormázba kell csepegtetni, majd alaposan elkeverni. Boltbanvett cukormáz esetén a zárójeles mennyiségek a mérvadóak. (Nem kell megijedni a számoktól, 100 csepp még mindig csak körülbelül egy evőkanálnyi)
Oké, oké, eredetileg a poszt a sütik tetejénlévő krémről szól, de elgondolkodtam, hogy akkor ezek a receptek működhetnek-e a jól bevált sógyurmával is? Ez lenne akkor az olcsóbbik tesztelős fajtája a süthető gyurmáknak. :)
Mindenesetre, szeretettel adom át nektek a csodás színeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése