2016. március 16.

Wednesday DIY roundup #4


Immáron húsvét jegyében! Bevallom, a húsvét már kevésbé tartozik a kedvenc ünnepeim közé... Amikor kicsi voltam, a locsolók, az örökös sürgés-forgás, a dekorálás, a tojásfestés, sőt, még olykor templomba is mentünk, mind szebbé tette az ünnepet, de most már úgy érződik, hogy ezek szinte nem is részei az ünnepnek, és nem csak a mi családunkban, de nem hallom másoktól sem, hogy festenének-dekorálnának. Ugyan az én családomban is hagyomány az ünnepi reggeli és az együtt töltött napok kiélvezése, tehát, szerencsés vagyok...  Emlékszem, 2 éve, amikor Marcus még otthon ünnepelt a családdal és utána elmesélte az egész húsvéti vacsorát, nagyon irigyeltem, hogy Svédországban az igazi, ünnepi hangulat még mindig érződik, közösen játszottak, örömködtek, mindenféle érdekes svéd vacsora melletti tevékenységet végeztek (egy, amire emlékszem, hogy valamiféle versenyt rendeztek az ünnepi asztal körül). Mindenesetre, úgy gondoltam, hogy idén is, mint minden évben is összegyűjtöm a kedvenc húsvéti ötleteimet, és mikor is lehetne jobb időt találni erre, mint most rögtön? :)

..Now in the name of the upcoming easter! I have to admit, easter is not one of my favourite holidays anymore.. When I was little, the boys who came to water us (Hungarian tradition to 'water' the girls, so they won't dry out in the next year and they get painted eggs in return - if you wish to know more about this tradition, visit this page :) ), the house being full of life, decorating, and even sometimes going to church are memories I will cherish for my entire life, but nowadays it feels like that these activites are no longer the part of the celebration, not only in my family, but as I hear it, not in other families either. Even though I'm lucky that my family likes getting together to spend holidays together doing all kinds of 'together-stuff'. I remember, when Marcus celebrated with his family 2 years ago, I envied them for having such a nice tradition for easter, playing games at the dinner table (even organized some kind of competition!). After all I decided, that I would like to share some fresh ideas with you this year as well, and what time is better to start it, than now? :)

1. Ez szerintem minden szívet megolvaszt: kis fészkeket lógatni a tojásfáról idén - mennyire találó ötlet a sköna hem-től!

This is something that can melt any heart: hanging nests from the egg tree this year - such a wonderful idea from sköna hem! (the tutorial is in swedish, but with lots of photos, so it's easily understandable)

2. Egyszerű, csajos, és remekül mutat, csak egy arany színű alkoholos filctoll és biztos kéz kell hozzájuk! 

Simple, chic and beautiful, and you only need a gold sharpie and steady hands!

3. Régebben már készítettem otthonra papírvirágokat, azok nagyok voltak és puhák, ezek keményebbek és kisebbek, de mindenképpen legalább olyan szépek!

I've made some paper flowers before to decorate our home, those were fluffy and big, these are smaller and harder, but definitely just as pretty!

4. A húsvéti tojás újragondolt változata, ami nem festés, hanem inkább a ragasztás témakörét meríti ki - és milyen aranyosak!

The retought idea of making easter eggs, not painting, but mod podging - and look how cute they look like!

5. A múltkor már írtam az ültetőládák kreativitásáról, de ott nem volt szó húsvéti ötletről, úgyhogy most itt van - süthető gyurma otthon a kis kaktuszoknak csináld magad módra.

It wasn't even a few weeks now that I wrote about planter ideas, but I didn't include any easter inspiration, so here it comes - clay bunny pot in diy style.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése