2012. május 20.

7 fagyi házilag

Most, hogy megint kezd felmelegedni az idő, eljött a pillanat, amikor elkezdhetünk a nyárról, forróságról és arról beszélni, hogy hogyan fogjuk a meleget elviselhetőbbé tenni. Más szóval: eljött a fagyik ideje! :) A canadian family oldalán találtam 7 fajta egyszerű házi fagylalt receptet, amit most le is fordítok nektek. :)

Elöljáróban: általában 2 óra alatt fagynak meg a fagyik, kivéve az alkohol-tartalmúak, azoknak kellhet 8 óra is. Formának használhattok kiürült yoghurtos dobozokat, vagy kis pálinkás-röviditalos poharakat. Pálcikát kreatívboltokban tudtok beszerezni.

Csokoládés-yoghurtos jégkrém



Keverj össze 1 adag csokipudingot 2 bögre tejjel. Habverővel keverj fel 2 pohár natúr yoghurtot.

Öntsd a formát félig a csokis és a yoghurtos réteggel, szúrd bele a pálcikát, majd várj amíg keményre fagy. Akkor adj hozzá még egy réteget a csokis keverékből. Mehet vissza a fagyasztóba, egészen addig, amíg teljesen megszilárdul.

Gyümölcsös (narancsos) jégkrém


 
Forralj fel vizet, majd önts bele 1 csomag ízesített zseléport (narancsos nem tudom, hogy nálunk kapható-e, de mindenesetre bármilyen gyümölccsel jó lehet a fagyid), majd habverővel keverj hozzá gyümölcslevet (narancsoshoz narancslevet) és 2 pohár yoghurtot. Töltsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és tedd a fagyasztóba, amíg meg nem szilárdul.

Mojito jégkrém


 
Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb 60ml) rumot, 1/4 bögre lime levet, 2 bögre lime-citromos szénsavas vizet, egy marék friss mentalevelet és 2 bögre jeget. Addig keverd a mixerrel, amíg pürés nem lesz, majd töltsd formákba, szúrd bele a pálcikát, és hagyd, hogy megszilárduljon a fagyasztóban.


Görögdinnye-Margarita fagylalt


 
Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb. 60 ml) tequilát, 2 bögrényi mag nélküli görögdinnyét, és 1-2 evőkanál cukrot. Keverd addig a mixerrel, amíg lágy, krémes állaga nem lesz, majd töltsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és tedd a fagyasztóba amíg meg nem szilárdul.

Licsi-kókusz krémfagylalt


 
Keverj össze 1 konzervnyi kókuszlevet, 1 konzervnyi licsivel (a leve is legyen benne) és 1-2 evőkanál mézzel. (Keverd össze mixerrel, ha krémes állagút szeretnél) Öntsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és a fagyasztóban hagyd, hogy megszilárduljon.

Eper smoothie


 
Forralj vizet, majd adj hozzá 1 csomag epres zseléport. Keverj hozzá 1,5l bögre yoghurtot és 2 bögre apróra vágott friss epret. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen.


Ananász-Piña Colada krémfagylalt


 

Tegyél a turmixgépbe egy fél ananászt és pürésítsd. Adj hozzá 2 uncia (kb. 60 ml) kókuszrumot, negyed bögre lime levét és 1 evőkanál cukrot. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!



1 megjegyzés: