2013. január 2.

Új év, új szokások

Én nem igazán vagyok híve az újévi fogadalmaknak. Valószínűleg ez azért van így, mert egyrészről eddig bármikor hallottam valakit megfogadni valamit éjfélkor, azt rendszerint nem tartotta be, sőt, nagyjából február közepére a feledés homályába süllyedt az egész rituálé emlékképe is, másrészről pedig én nem a megfogadós, inkább a 'véghez kell vinnem' típusú ember vagyok. Hogy mondandómat az új évben se húzzam, gyorsan hozzá is kapcsolnám a másik gondolatot, ami miatt a mai bejegyzés megszületett, ez pedig nem más, mint, hogy azt mondják egy új szokás elsajátításához 21 nap szükséges. 

Erre szeretnélek most titeket sarkallni. Gondolkodjatok el, hogy mi az a szokás, amit szeretnétek elsajátítani.

Minden nap olvasni? Rendszeresen sportolni? Nyelvet tanulni napi szinten? Rendet tartani? Elsajátítani egy új képességet? Blogot írni? 

Bármi legyen is az, van egy ajánlatom, hogy könnyebben elérjétek a célotokat, és minden nap motiváltak legyetek. A következő dokumentumban 8 db céltáblát találtok, különböző színekben.


(kattintsatok és töltsétek le, az előnézete a doksinak borzalmas :) )

Nyomtassátok ki (van monokróm is :) ), írjátok a fehér kifejtős részbe a célotokat, minden egyes apró részletével együtt. Mi változna, ha elérnétek? Mi az, ami miatt változtatni szeretnétek? Hogyan fogjátok érezni magatokat, ha megvalósult? 
Ha ez megvan, ezt a fehér részt vágjátok le és rakjátok olyan helyre, ahol jól látható. A színes oldalra írjátok fel röviden a célt. Minden nap, amikor gyakoroljátok azt, amit végülis el akartok érni, vágjatok le egy szeletet a színes csík aljából. Akár a összehajtogatva a pénztárcátokban is hordhatjátok motivációnak. :)

Remélem, hasznát fogjátok venni. :))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése