2011. december 8.

Fotónapló: Belváros kincsei Győrben I.

 

 

Pár napja említettem ismerőseimnek, hogy elgondolkodtam egy fotós felfedezésen Győr belvárosában: tele van szűk utcákkal, sikátorokkal, amiket érdemes megnézni, igazi történelmi hangulatuk van. :) Épp ezért, megosztom itt a felfedezés örömét, minden utcát, amit eddig sikerült lencsevégre kapnom. Először a kedvenc helyemre mentem, amit már egy éve találtam meg véletlenül: a Szabadsajtó utcát. Van itt minden: fogászati rendelő, vinotéka, lakberendezési üzlet, rock-bolt, bár, virágbolt, zálogház, régiségbolt... mindezt akkora csönd veszi körül, mintha az egész város aludna nappal is.


2010 - ilyennek képzeltem el az utcát, utána sokáig nem találtam, hol készült a kép
 

Először a Bécsi kapu tér felőli oldalán közelítettem, átlagos érdeklődéssel, de amint megtettem az első lépéseket, rögtön elkezdtem úgy látni ezt a helyet, mint ahogy tavaly elképzeltem. Gyönyörű házak, igéző színek, varázslatos hangulat. Egy kicsit bele is szédültem a gondolatba. Előtte soha nem mentem végig ezen az utcán, csak futólag készítettem róla egy képet, így nem is voltam biztos benne, mi lehet a túloldalán. Nagyon furcsa volt egy év után belépni a saját képembe.

De utána elkezdtem vadul kattogtatni, jó egy órát eltöltöttem azzal, hogy minden zeg-zugát felfedezzem. Most pedig itt vannak a legjobban sikerült képek. :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!

 

 

1 megjegyzés:

  1. [...] köz pont az Aradi Vértanúk útjáról nyílik és pont egy utca választja el a már bejárt Szabadsajtó utcától. Nagyon szűk, hangulatos utcácska. Ezen a ponton meg kell említenem, hogy van pár üzlet, de a [...]

    VálaszTörlés