2012. december 6.

Inspired 4+1: Óda a kivágott fenyőfához


A minap a Forrás rádió feltett egy kérdést facebookon: mű vagy igazi fenyő? Én gondolkodás nélkül rávágtam, hogy mű! Nem voltam egyedül, azonban sok hozzászóló vélte úgy, hogy igazán csak igazi fenyővel lehet átérezni a karácsonyt. Persze, értem én, hogy illatos, meg esztétikusabb (mert az olcsó műfenyőknek van egy olyan problémája, hogy köze sincs a fenyő formájához), de ugyanakkor egy újabb kivágott fa, ami 3 hét múlva a szemétben végzi.

Zárójel: a mi nem igazi fenyőnk ilyen karácsony táján:

Nem vagyok egy elvakult 'legyen mindenhol műfenyő'-aktivista, bár akár az is lehetnék, de tudom, hogy néha a saját emberi véleménynek és büszkeségnek olyan nagy hatása van a józan ítélőképességre, hogy néha egy-egy ember akkor se vallja be, hogy másnak van igaza, ha az élete múlik rajta. Ettől elvonatkoztatva szeretnék azért egy bejegyzést szentelni a kivágott fenyőfákért. Nem kell kivágni akkor sem, ha igazi fenyő kerül az otthonunkba, nekünk nem egyszer volt a műfenyőnk előtt földlabdás jószág. Igaz, nem lehet olyan sokáig bent tartani, nem nagyon örvendezett a fűtésnek, de mára már gyönyörűen megnőttek a kertben. 

Aztán ott van a teljesen alternatív megoldás, hogy a karácsonyfának köze sincs a fenyőhöz. És most vagyunk helyben, most szeretném akkor megmutatni nektek, hogy milyen karácsonyfákat lehet készíteni BÁRMIBŐL, ami otthon van.

1 megjegyzés:

  1. Én el sem tudom képzelni, hogy valaha is műfenyőnk legyen... A művirágtól is hányok... Igazi naaagy karácsonyfánk van... Minden évben gondot okoz, hogy hova tegyük... :) De imádjuk... És nem csak az illata... az egész kisugárzása... minden... És igaz, hogy a szemétben landol... De egyrészt lebomlik, másrészt nálunk tüzelőnek/gyújtósnak is hasznosul... És ami nagyon-nagyon fontos (és ezt sokan elfelejtik): valaki abból él, hogy nevelgette nekünk azt a fát és mi karácsonyra megvettük... És az a valaki nem a Tesco, hanem egy ember, aki majd az eladott fenyőből tud venni valamit a gyerekeinek a fa alá... És majd ültet helyette egy másikat...

    VálaszTörlés