2012. november 30.

Blogok, amik ellent mondanak a fiatalságról kialakult képnek


Mióta bloggal foglalkozom, és elmerültem ebben a világban, azóta foglalkoztat a kérdés, hogy kik és miért kezdenek el blogot írni. Régen, amikor az egész blog-dolog megjelent, akkor azt hittem, hogy blogot csak exhibicionista emberek írnak, akik nem bírják ki, hogy ne mutogassák magukat. Szerencsére, az idők folyamán ez a kép folyamatosan átalakult bennem, ahogy fejlődött a 'blog-kultúra' (ha lehet ilyenről beszélni). 
Ehhez a gondolatmenethez egy plusz dolog társul még, ami megadja a kezdőlöketet a mai poszthoz: el kell árulnom, hogy nekem is van egy kemény véleményem a mai fiatalságról, annak ellenére, hogy egy korosztályba tartozom velük.
Mindezzel együtt, a blogoknak az információ-inspiráció-ötletmegosztós funkcióját én eddig úgy vettem észre, hogy sokan használják, a fiatalok annyira nem. Ez épp belepasszolna abba a világképbe, hogy a mai fiatalok csak inni és bulizni akarnak, az olvasást, mint szabadidős tevékenységet még hírből se ismerik, szerintük életük csak akkor van, ha olyan élményekkel gazdagodnak, amire nem emlékeznek, és véletlenül se fordul meg a fejükben, hogy valamit hozzáadjanak a világhoz - természetesen (a szerintük) 'ellenállhatatlan' személyiségükön és ízlésvilágukon kívül, amit az internethez egy kicsit jobban értőbbek tesznek (azokra gondolok, akik tovább tudják gondolni az internet használhatóságát annál, hogy bejelentkeznek facebookra.)

Lényeg a lényeg: ma olyan fiatalról fogok írni, akik biztos vagyok benne, hogy nem átlagosak. Tudják mi tetszik nekik, inspirálni akarnak, és az ötleteiket kreatív módon osztják meg a világgal. 

Le szeretném szögezni, hogy a jövőben is szeretnék még ilyen bejegyzést írni, amiben megmutatom, hogy igenis vannak olyanok, akik nem a 21. századi beteg világot tartják a normálisnak, és tesznek is érte, hogy az életük másabb legyen, így ha tudtok olyanról, akinek a blogját érdemes lenne szerintetek nekem is látnom (legyen az a tiétek, ismerősé, vagy valaki idegené), bátran írjatok e-mailt(from.panka@live.com) vagy üzenjetek facebookon. :)
  
Jöjjenek a főszereplők, véletlenül se sorrendben. :) Nem írok külön róluk, mert mindegyikük CSODÁLATOS fiatal, remek ötletekkel és/vagy istenadta tehetséggel, csak egy képet teszek be valamiről, amit ők készítettek/fotóztak/rajzoltak/videóztak a sok közül, remélem, megjön a kedvetek a többi dolguk iránt is. Ha van rá időtök, mindenképp ajánlom, hogy nézzétek végig ezeket a blogokat :)

The First Lime - Monica, 14 éves

Crafty Girl - Emily, 14 éves


 Tease your toes - Stella, 13 éves
 


goodbye, september from Stella on Vimeo.


Know and tell crafts - Ty, 13 éves (fiú! :) )


1 megjegyzés:

  1. Szia! Ha fiatalnak számítok (23 év) akkor egyet értek veled, kicsit sekélyes a világ, nem alkotni szeretnek a fiatalok inkább rombolni. Aztán vádaskodhatunk, hogy miért.. média? szülők?..

    VálaszTörlés