2020. szeptember 14.

project 366 | január | 2020

 
Azt hiszed, te halogatsz? Hát, ismerj meg engem, a halogatás koronázatlan királynőjét. :) 

Hogy kezd az ember lánya bele egy olyan dologba, amit évek óta halogat? Ha van még itt valaki, aki emlékszik, egész pontosan 2016 óta terveztem, hogy megtanulok rajzolni, vagy legalábbis a firkáimat új szintre emelni. Az egész digitális mókával kapcsolatos megszállottság és imádat, amibe azóta gyakorlatban is belekeveredtem pedig a fotózós korszakomban kezdődött, szóval lassan 10 éve. Az év végéig szeretném veletek megosztani, hogy miket rajzolgattam, viszont ahhoz hosszú-hosszú blogposztok kellenének és nagyon sok belőlük, hiszen idén nem is tudtam, hogy hogy kezdjek hozzá az írásnak. Ez a poszt is önmagában itt áll csak a képekkel már majdnem 2 hete.

Főleg azért is, mert a maximalizmusom nem is engedte, hogy bármiféle publikus helyen megosszam a firkálmányaimat - úgy érzem sokszor, hogy sokkal jobb, ha már valami csiszolt művet adok közszemlére, nem csak valamit, amin még sokat kell dolgoznom. Nem láthatjátok, hogy gyenge vagyok, vagy ilyesmi. 

Aztán történt, ami történt tavaly, és kellett a motiváció... Visszagondolva a legtöbb motivációm akkor volt, amikor minden nap fotóztam 365 napon keresztül. Van abban valami felemelő, hogy amikor visszanézel 2-3 hónappal ezelőttre, akkor úgy érzed, hogy haladsz valamerre. Más se kellett nekem. Haladni kellett. Épp ideje volt tehát egy újabb 365-nek. A dolgaim miatt nem nagyon jött szóba a fotózás, hacsak nem akartam volna 366 naplementével boldogítani magam, de az már 2016-ban sem tetszett. Így maradt a nagy halogatós dolog. A rajzolás. 

Na, de milyen médium? És mégis hogyan kezdjek neki? Mit szeretek rajzolni? Az utóbbi pár év gamer-léte mellett erre is rájöttem. A loading screen-ek és pajtásokra várások közben nevekkel és kifejezésekkel teleírkált  és telefirkált papírok árulkodása szerint a legjobban arcokat szeretnék rajzolni meg növényeket. Jó kezdőpontnak tűnt, így bele is kezdtem csendesen, csak úgy egy eldugott instagramon. Majd elkezdtem megosztogatni a személyes facebook oldalamon... Aztán az egész túlnőtt rajtam a sok bátorításnak köszönhetően.

Ez nem egy 'nézzétek milyen jól rajzolok' projekt. Ez egy utazás, ez tanulás. És én imádok tanulni.

Ennyi körítés talán elég is, sőt, több mint sok, így inkább beszéljünk januárról.

Január témája: Csak bele akarok kezdeni valamibe. Létrehoztam egy azóta óriássá növekedő Pinterest board-ot többnyire női alakokról, akiket le akartam rajzolni, hogy tudjam gyakorolni az arc formáját. Nem mondom, hogy ma sokkal jobban megy, mint január 1-jén, de legalább kevésbé vagyok aggódós azon, hogy nem úgy néz ki, mint amilyet az én belső katonás énem megkövetelne tőlem. Ezért is itt és most is megosztom azokat a rajzokat is, amiket kifejezetten nem a 'jézusom, ezt nem lehet posztolni' kategóriába soroltam. :)

A többieket pedig feltöltöm facebookra, és a jövőben minden héten beszélek egy kicsit a havi haladásomról, csak hogy még idén befejezzem blogposzt formájában is a sorozatot. :)

Ha tetszenek, illetve érdekel, hogy hol tartok az utamon, itt találtok mostanában:
Instagram
Patreon
Facebook




















8 megjegyzés:

  1. I have read some just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you put to create this kind of wonderful informative site.

    스포츠토토
    안전놀이터
    토토사이트
    안전카지노사이트

    VálaszTörlés
  2. Really enjoyed this blog post, is there any way I can get an email sent to me when you publish a fresh article?

    사설토토
    카지노사이트
    파워볼

    VálaszTörlés
  3. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup?

    사설토토
    바카라사이트
    파워볼게임
    바카라

    VálaszTörlés
  4. 스포츠토토
    토토사이트
    먹튀검증


    This is a very good article. I see the greatest contents on your blog and I extremely love reading them.

    VálaszTörlés
  5. 스포츠토토티비
    스포츠중계
    먹튀검증

    I’m definitely going to look into your other post. Really very useful tips are provided here. Thank you so much and please keep up the good job.

    VálaszTörlés
  6. I genuinely appreciate your content, this article has been really peaked my eye. Thanks for wonderful information. Feel free to visit my website; 한국야동


    VálaszTörlés
  7. I wanted to thank you for this excellent read!! I definitely loved every little bit of it.Cheers for the info!!!! & This is the perfect blog for anyone who wants to know about this topic. Feel free to visit my website;
    야설

    VálaszTörlés
  8. Nice Post Please Keep Posting Like This. I am really happy that you guys are writing content like this. Please Keep Posting on Regular Basis. Feel free to visit my website;
    국산야동

    VálaszTörlés