2013. január 27.

Interiorspiration: Pink apartman Barcelonából

Az eddigiekhez képest, most egy kicsit másként egy teljes ház bemutatását szeretném prezentálni képekkel. Ez a kicsi(!) apartman egy 4 fős család otthona, egy fiatal pár vette meg és újíttatta fel Barcelona közelében. Ahogy a képeket nézitek, láthatjátok, hogy a régi és az új mennyire ötvöződik benne, a komolyságot a pink részletek oldják fel leginkább. Az eredeti házhoz képest az új tulajdonosok hozzáadtak egy emeletet is, ami hálószoba gyanánt szolgál.


2013. január 26.

Link Love #1


Minden alkalommal, amikor megnyitom a böngészőt, általában a pinteresten indítok, hogy a napi inspiráció-adagot alkotás terén magamba tudjam szippantani. Pinelek, nézegelődöm, közben pedig az internet olyan tájaira tévedek, ahova soha se vetődnék nélküle. A pinteresten kívül persze a könyvjelző-eszköztáramat is terhelem ezekkel a linkekkel, és csak úgy gyülemlenek a könyvjelzőim, amiket rendszerezni viszont se kedvem, se energiám. Ezért úgy gondoltam, hogy az arra érdemeseket veletek is megosztanám, ezzel két legyet ütök egy csapásra. :) Sőt, már szinte hármat. :)

Loving these:

2013. január 25.

10 best: Születésnapi torták

A nagy rendszerezéseim közepette előkerült egy kép a tavalyi születésnapi tortánkról (az öcsém és én köztem pont 1 év és 1 hét van, így közös tortánk volt) és arra gondoltam, hogy jó lenne írni egy 10 best a legnagyobb születésnapi desszertek arzenáljából is. A születésnapoknak nincs szezonja, szerencsére, így bármikor beszélhetünk róluk egy kicsit. :) Összegyűjtöttem a szívemnek legkedvesebb tortákat, az egészségestől a legbűnösebbekig.
Két kép lóg ki a sorból csak: ez a következő, és a legfelső. A legfelső egy nagyon aranyos ötlet, miszerint a nyáron csak vízilufi-csatára használt lufikat felfújva lehet díszíteni a tortát.
A következő kép pedig a tavalyi tortánk, amit Horváth Heni készített.
...és az elmaradhatatlan szivárvány-torta, a just love cookin'-ról.

2013. január 21.

Kicsiny szíves ötletek tárháza


Általában amúgy sem szoktam nagy projectekről írni, nem mondhatnám, hogy nagy híve vagyok a nagyon bonyolult dolgoknak, (bár lehet, hogy kéne, egy-két átalakítás megérne egy misét), ezt folytatván az idei Valentin-naphoz kapcsolódva. :)) A fent látható az egyik kedvencem: saját készítésű csokipapír a the mother huddle-től.

Nos a többi pedig, csak így, egyszerűen.1. Csináld magad 'rizspapír szalag' | squirrel minds 2. Gyorsankész kézmelegítő | petit elefant 3. Kicsi jelölők | craftberry bush 4. Szívkesztyű | maché 5. Szívfánk | sugar and cloth 6. Ültetőkártyák | fellow fellow

2013. január 15.

Project Loveliness: Az olvadozó street-art


Prológus: Leesett a hó. Ez persze nem hír értékkel bíró kijelentés, hiszen az ország több pontján már decemberben is jelentős mennyiségben részesültek, viszont nálunk (mondhatni a Dunántúl északi felén) idén télen még nem volt olyan vastag hótakaró, ami említésre méltó lett volna. Tegnap este annyira rákezdett, hogy a hólapátolás után úgy döntöttem, teszek egy sétát a környéken a hóesésben. Olyan hirtelen elhatározás volt ez, hogy azokat a dolgokat, amiket általában egy séta alkalmával magammal viszek otthon is felejtettem (elsősorban a fényképezőgépről és annak tartozékairól van szó - telefont nem is használok szinte :) ). Nem is jutottam sokáig, mert az egyébként sárga lámpaburák között találtam egy töröttet, aminek a fényében olyan volt a hóesés, mintha a színtiszta varázslat hullott volna alá. Álltam a lámpa alatt és csak bámultam, ahogy arcomba csapódnak a hópelyhek. 

Ezt a videót már később készítettem, amikor visszamentem megörökíteni a művemet: a művészi értéke a nullához közelít, a lényeg a hóesés :)) 

Nem is tudom, mennyi időre mentem el itthonról, de hazafelé indulva az utca végén megálltam, és arra gondoltam, hogy reggelre ez a varázslat elmúlik, és a munkába indulók nem is láthatják azt, amit én láttam este. Felvettem egy kis havat, gyúrogattam... és aztán eszembe jutott:

Mi lenne, ha hagynék hátra a korán kelőknek egy-két szívet, ami talán mosolyra készteti őket?  Így hát visszafordultam és a fákra szíveket gyúrtam. :)

Csak bízni tudok benne, hogy valaki észrevette őket a nagy sietségben.

Az ok, ami miatt ezt leírtam: ismét itt van valami, ami nem kerül nekünk semmibe, és reményt ad egy szebb napra. :)


2013. január 14.

Meglepetés-doboz lufikkal


A Studio DIY az egyik kedvenc blogom. Annyira édes ötletek vannak ott, hogy egyszerűen egyik ámulatból esek a másikba minden alkalommal, amikor elkalandozom a bejegyzések között. Kelly kreativitása és stílusa egyszerűen figyelemre méltó, és most olyan ötletet láttam nála, amit nem is tudok megtartani magamnak.
Bár már sok mesében és filmben láttunk hasonlót, egy ilyen szülinapi meglepetésnek mindenki örülne, szerintem: héliummal felfújt lufik dobozba zárva, a küszöbre helyezve! A meglepetés garantált. :)

Imádom. :))2013. január 12.

Ajtódísz a hátralevő hideg napokra

Talán azért is nem szeretjük annyira a januárt és a februárt, mert ilyenkor a tél már csak a zord külsejét mutatja. Hideg, fagy, szürkeség... Míg karácsony előtt álmodozunk a hóesésről, és csillogó jégcsapokról, ebben az időszakban már többeknek csak bosszúságot okoz. Lekerülnek a karácsonyi díszek, nincs már izzósor, varázslatos fények... ezért is gondoltam, hogy biztos örülnétek egy effajta ajtódísznek, amit a christina's adventures-ön találtam: alacsony költségvetésből elkészíthető, télies, és talán visszahozza egy kicsit a melegséget, ami a december elmúltával fogyni kezdett. Elöljáróban annyit, hogy mivel papír is van benne, kültérre akkor ajánlom, ha van valamiféle védett előtető a bejárati ajtó felett, ami megvédi az elázástól. Ha nincs, az sem baj, szerintem beltérben is megállja a helyét. :)

Hozzávalók:
 • kartonpapír
 • tobozok
 • kávészűrő papír vagy muffinpapír
 • erős ragasztó vagy ragasztópisztoly

Elkészítés:
 1. Vágj ki egy koszorú alapot a kartonpapírból. Nem kell tökéletes körnek lennie, sőt, a közelgő Valentin-nap alkalmából akár szív formára is vághatod.
 2. Vond be a kartonpapírt a kávészűrő papírral, hogy ne kandikáljon ki sehol a barna alap.
 3. Ragaszd fel a tobozokat a belső peremre.
 4. A kávészűrő papírokat hajtsd háromszor félbe, és a vékony oldalán kis 'lábat' képezve ragaszt az alapra.
 5. Te döntöd el milyen sűrű lesz, minél sűrűbb, annál habos-babosabb és (szerintem) szebb. :)

 

2013. január 10.

Egy újabb módja, hogy a befőttes üvegeket újrahasznosítsd :)

Az utóbbi időben rengeteg régi fotó került elő itthon. Megbabonázva nézem őket, egy-kettőn annyira látszik a boldogság és önfeledtség, amit én még soha nem csináltam. Például a nagymamám régi képein. Úgy döntöttem, hogy érdemes lenne ezeket a képeket valamilyen módon kitenni a lakásba, hiszen olyan sok szép pillanatot sugallnak (akkor is, ha én nem éltem őket át). Így hát üvegre applikáltam őket. Maga az eljárás nem bonyolult, csak elég időigényes. 

Hozzávalók:
 • régi fotók szkennelve
 • lézernyomtató
 • vastag ragasztószalag
 • nagy befőttes üveg
 • víz
 • olló
 • dekupázsragasztó (vagy bármilyen ragasztó megfelelhet végülis, nem teszteltem le többet)
 • tálca a pacsáláshoz
Elkészítés:
 1. Mosd meg az üveget, és amíg dolgozol a képekkel, szépre fog száradni.
 2. Válogasd össze és nyomtasd ki a képeket, amiket az üvegre szeretnél applikálni és vágd körbe őket. Csak a lézernyomtató a jó, a tintás kép el fog folyni.
 3. Óvatosan, buborékmentesen ragaszd a képeket arccal lefelé a ragasztóra, és simogasd rá egyenletesen.
 4. Vizezd be a képek hátulját, és várj vele egy kicsit, hogy elázzon.
 5. Most jön a macerás rész: óvatosan simogasd le a papírt a ragasztóról. Tényleg simogasd, és akkor varázslatot látsz: voilá, a kép a ragasztóra került! :)
 6. Ha minden képet elkészítettél mehetnek az üvegre. :)


2013. január 2.

Új év, új szokások

Én nem igazán vagyok híve az újévi fogadalmaknak. Valószínűleg ez azért van így, mert egyrészről eddig bármikor hallottam valakit megfogadni valamit éjfélkor, azt rendszerint nem tartotta be, sőt, nagyjából február közepére a feledés homályába süllyedt az egész rituálé emlékképe is, másrészről pedig én nem a megfogadós, inkább a 'véghez kell vinnem' típusú ember vagyok. Hogy mondandómat az új évben se húzzam, gyorsan hozzá is kapcsolnám a másik gondolatot, ami miatt a mai bejegyzés megszületett, ez pedig nem más, mint, hogy azt mondják egy új szokás elsajátításához 21 nap szükséges. 

Erre szeretnélek most titeket sarkallni. Gondolkodjatok el, hogy mi az a szokás, amit szeretnétek elsajátítani.

Minden nap olvasni? Rendszeresen sportolni? Nyelvet tanulni napi szinten? Rendet tartani? Elsajátítani egy új képességet? Blogot írni? 

Bármi legyen is az, van egy ajánlatom, hogy könnyebben elérjétek a célotokat, és minden nap motiváltak legyetek. A következő dokumentumban 8 db céltáblát találtok, különböző színekben.


(kattintsatok és töltsétek le, az előnézete a doksinak borzalmas :) )

Nyomtassátok ki (van monokróm is :) ), írjátok a fehér kifejtős részbe a célotokat, minden egyes apró részletével együtt. Mi változna, ha elérnétek? Mi az, ami miatt változtatni szeretnétek? Hogyan fogjátok érezni magatokat, ha megvalósult? 
Ha ez megvan, ezt a fehér részt vágjátok le és rakjátok olyan helyre, ahol jól látható. A színes oldalra írjátok fel röviden a célt. Minden nap, amikor gyakoroljátok azt, amit végülis el akartok érni, vágjatok le egy szeletet a színes csík aljából. Akár a összehajtogatva a pénztárcátokban is hordhatjátok motivációnak. :)

Remélem, hasznát fogjátok venni. :))