2012. október 30.

Interiorspiration: Fehér fapadlók


 Nagy vágyakozva nézem a fehér padlókat minden alkalommal, ha szembejönnek velem valahol. Fehér is, fa is, szeretem is. Igazi rusztikus hatást kölcsönöz még a legminimálabb otthonnak is. Színekkel kombinálva, vagy vadászos stílusban, mindegy is, egyszerűen klasszikus és letisztult.

 


2012. október 28.

A háromszög

Szeretek álomfogókat csinálni. Ez épp egy háromszög alakú, rajta a préselt leveleimmel, most épp az ablakomat díszíti. Aki még nem volt a szobámban, el se tudja képzelni, hogy mi minden lóg a falakon, a csilláron és az ablakban. Imádom az efféle dolgokat, nagyon mágikusnak tartom őket. :) Erősen gondolkodom még pár példány háromszög létrehozásán, hogy ne legyen olyan árva szegény.

Ráadásul így aztán tényleg ősz van a szobámban is. :)





2012. október 27.

Pankafotó: Dying


Általában nem szoktam dokumentarista képeket csinálni, már csak azért sem, mert úgy érzem, az ilyenhez nem igazán értek. Most azonban a növekvő feszültség miatt úgy éreztem, hogy valamit kezdenem kell magammal. Kimentem a szabadba, körbenéztem. Levelek. Hullanak. Öregszenek. Meghalnak?

Nem. Csak változnak. Mégis mindig azt mondjuk, hogy elmúlnak. Mintha sose jönnének vissza.

Ennek a sorozatnak a célja a változás bemutatása volt, hogy egy-egy fa-illetve cserjefaj hogy éli meg az őszi változást, mi történik a levelekkel, hogyan történik a változás. Nos, így.


 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


2012. október 22.

Glamour gesztenyék

 

Pár napja már előtérbe helyeztem az ismerőseimnek, hogy épp ha nem elmerülök a nagy munkában, gesztenyékkel foglalkozom. Nos, örömmel jelentem, hogy a gesztenyék egy része most már vidáman ücsörög a fatálban az étkező asztalon, pont ilyen csillogós formában, és akárhányszor meglátom őket, mindig elfog az az ingerencia, hogy megfogdossam őket, olyan gyönyörűségesek. :) Külön turorial-t nem gyártottam hozzá (illetve de, csak a képek közül egyet ítéltem megoszthatónak, amin a hozzávalókat látjátok), úgyhogy most meg kell elégednetek, sajnos, azzal, hogy leírom, mi történt itt. :) (annyira egyszerű, hogy nem is értem, mit ragozom ennyit :D )

Így készülnek a glamour gesztenyék:
1. Gyűjtsd össze az első képen látható hozzávalókat: újságpapírt, ragasztót, csillámport és egy rossz ecsetet.
2. Végy tetszőleges mennyiségű gesztenyét, amit az erdőben/parkban/utcán szedtél.
3. Tisztítsd le a gesztenyéket, majd vékonyan (!) kend be minél erősebb ragasztóval a fehér részüket.
4. Szórj rá gyorsan csillámport, aranyat és/vagy ezüstöt, vagy igazándiból bármilyet, ami tetszik.
5. Várd meg amíg teljesen megszáradnak a gesztenyék.
6. Ha megszáradtak, kint a szabadban (vagy az ablakból) fújd le róluk a fölösleges csillámport. Mivel a csillámpor igen ragaszkodós típus, a rossz ecsettel tisztogasd le azokat a részeket, amikről nem jött le a fújással.
7. A kész műről küldj képet nekem a from.panka@live.com-ra! :)))



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

2012. október 20.

Pankafotó: Az őszt szeretni kell

Aki tavaly látta a 365-ös képeimet, nyilvánvalóan és egyértelműen tudja, hogy mániákusan imádom az őszt, minden formájában, minden percet, amit ilyenkor kint tölthetek szabadon, élvezek. Úgyhogy idén se múlhat el ez az évszak anélkül, hogy minimum 1000 képet készítsek róla, hogy elraktározhassam ínségesebb időkre. Az első adag fotóról (nem tudom lesz-e egyáltalán második) ezúton adok híradást. Mindössze egy röpke órám volt kiszabadulni a földi pokol egy fajtájából, hogy nyakamba vegyem a falut, így a legtöbb csak levelekről szóló kép, de minden egyes elsárgult levél egy csoda - egyszerűen csodálatosak! Felfedeztem, hogy a kedvenc fám, amelyiknek leveleiben rendszeresen meghempergőzök, dolgokat pakolok bele, ugrálok benne, vagy minimum megpróbálom elraktározni a leveleit, elkezdte sárgítani a leveleit. Remélem, még megmarad ilyen szép állapotába pár napig, csak a szünetig bírja ki! :) A felső képen a saját bicómat láthatjátok, egy vén-vén Csepelt, de én imádom. :) Az üléshuzatot például sajátkezűleg készítettem hozzá.
Addig meg, remélem, ti is örömötöket lelitek az évszakban, valamint egy kicsit a képekben is. :))

Egy kis plusz: ha tudni szeretnétek, milyen is 'pankának lenni', akkor hallgassátok meg ezt a zenét. Csukott szemmel, hangosan (lehetőleg fejhallgatóval :) ). Próbáljátok kihallani belőle a csodákat, amiket más nem hall. :) (vagy csak kapcsoljátok be a képek mellé)


(Pamacska és a sok-sok őszi napfény)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

Me heart Art: Esős napok Christophe Jacrot szemével


Én, mint fotós még mindig nagyon visszafogom magam, amikor az utcai fotózásról, a street photoról van szó. Nem merek emberek arcába fényképezőgépet dugni még úgy sem, hogy tudom, hogy a városokban az emberek kicsit kisebb intimszférával rendelkeznek, mint én, a falusi lány. Megint az esőre hangolódtam ezen a délutánon - hiszen, hogy rohan az idő - már október van. Christophe Jacrot munkáin akadt meg a szemem: a városban siető esernyős emberek nem kicsit absztrakt, néha már szürreális képei egyszerre keltenek filmszerű hatást és mégis van bennük valami, amitől a hideg futkos a hátamon. 
Pont ezért érdemelnek meg néhány percnyi - illetve állandóan megismétlődő - elmerülést a képei. Pont ezért ajánlom nektek őket.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a a barátaiddal is!




Inspiráció szombatra - Bryan Hall

 


Meglepetéés! Egy pár napja - illetve, lehet, hogy már hete is van, sajnos, összefolynak a napok mostanában - megkeresett Bryan Hall, egy Succes Coach, aki szerette volna felhasználni az őszköszöntő Wonderfall videómat egy kis átalakításra.Természetesen, megengedtem neki, többek között azért is, mert igen nagyra tartom azokat az embereket, akik a saját energiájukból átadni kívánnak másoknak, és mindezt olyan lelkesedéssel és szeretettel teszik, hogy a világ szebbnek tűnik csak attól is, hogy vannak. Ma reggel, mikor az e-maileket böngésztem, ráakadtam a levelére, amiben megköszöni a segítségem, és linkeket ad - a linkeket, ahol a videóm fent van. Mondanom se kell, rávetettem magam az áradatra, és elkezdtem végignézni mindent. Többek között a blogjában ír rólam, olyan kedves hangnemben, hogy abszolút kirángatott abból a stresszes, mostanában elég elkeseredetté vált életemből.
A blogbejegyzést itt olvashatjátok, az elkészült videót alább láthatjátok.
Amikor ilyen történik velem, mindig úgy érzem, hogy érdemes csinálni azt, amit csinálok, még akkor is, ha néha már erőn felül érzem, hogy alkossak, vagy hogy leüljek írni. Ez a videó, és blogbejegyzés ébresztett most rá arra, hogy a facebookon lassan 1000 fő követi a bejegyzéseimet, és ez milyen óriási dolog, hogy érdekel titeket az, ami engem is érdekel, és szeretnétek inspirálódni. Köszönök szépen mindent nektek! :)
És akkor jöjjön a videó is:



Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

2012. október 16.

Álomfogók a fülemben


A tollakkal, mint a befőttes üvegekkel, girlandokkal, függőkkel, természetes anyagokkal és a többi mániámmal együtt nagyon bensőséges viszonyt ápolok. Szeretem őket, és alig bírom visszafogni magam, hogy ne legyen tele ez a blog is mindenféle tollas dologgal - de most már muszáj megörökítenem itt is: hadd mutassam be a mostani kedvenc kiegészítőmet. Álomfogós fülbevaló! :) Ha tehetem,folyton ezt hordom, és most, hogy rövidebb és kékebb a hajam, mint eddig volt, főleg jó. :) Saját készítésű, kicsit szöszmötölős, óriási és imádom.
Nem terveztem mellé különösebb leírást, hogy hogy készül, tekintve, hogy nem tudom, mennyire szeretnétek tudni, de azoknak, akiket érdekel, annyit elárulok, hogy bár kicsit hosszadalmas az elkészítése, nem a nehézsége, inkább az aprólékossága miatt. Csak drót, fonal, madzag, szerelőpálca-és karika, fogó, tollak és fülbevaló-kapocs kell hozzá.
A drótból készült kört madzaggal körbetekertem, közben felfűztem négy szerelőkarikát a körre. A szerelőpálcából spirált csináltam fogóval, majd a tollak végét beleillesztve összenyomtam. A legmacerásabb része az álomfogó belsejének megvarrása, amit ebből a mintából ti is meg tudtok tanulni. Ha elkészítettétek, mindenképpen küldjetek róla képet, nagyon érdekel az alkotásotok. :))

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

2012. október 13.

10 best: Faragás nélküli tökötletek


Bár sokan mondják, hogy az ilyen nem tradicionális ünnepeket, mint például a Halloween, nem illik nálunk tartani, de én úgy gondolom (és mint kiderült facebookon, azért vagytok ti is egy páran, akik egyet értetek velem), hogy ettől függetlenül dekorálni lehet ebben a szellemben. Ami persze először eszünkbe jut Halloween hallatán: a tök. Összegyűjtöttem nektek a 10 legjobb tökötletet, festve,  ragasztva és varrva, szigorúan faragás nélkül a tradicionálistól a sikkesig, hogy mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb állót erre a Halloweenre. :) Ha mégis a faragás mellett döntenétek, Martha Stewart erre is tud jó pár ötletet. :)
A képekre kattintva eljuttok az elkészítésig és/vagy forrásig. :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!