2012. október 30.

Interiorspiration: Fehér fapadlók


 Nagy vágyakozva nézem a fehér padlókat minden alkalommal, ha szembejönnek velem valahol. Fehér is, fa is, szeretem is. Igazi rusztikus hatást kölcsönöz még a legminimálabb otthonnak is. Színekkel kombinálva, vagy vadászos stílusban, mindegy is, egyszerűen klasszikus és letisztult.

 


2012. október 28.

A háromszög

Szeretek álomfogókat csinálni. Ez épp egy háromszög alakú, rajta a préselt leveleimmel, most épp az ablakomat díszíti. Aki még nem volt a szobámban, el se tudja képzelni, hogy mi minden lóg a falakon, a csilláron és az ablakban. Imádom az efféle dolgokat, nagyon mágikusnak tartom őket. :) Erősen gondolkodom még pár példány háromszög létrehozásán, hogy ne legyen olyan árva szegény.

Ráadásul így aztán tényleg ősz van a szobámban is. :)

2012. október 27.

Pankafotó: Dying


Általában nem szoktam dokumentarista képeket csinálni, már csak azért sem, mert úgy érzem, az ilyenhez nem igazán értek. Most azonban a növekvő feszültség miatt úgy éreztem, hogy valamit kezdenem kell magammal. Kimentem a szabadba, körbenéztem. Levelek. Hullanak. Öregszenek. Meghalnak?

Nem. Csak változnak. Mégis mindig azt mondjuk, hogy elmúlnak. Mintha sose jönnének vissza.

Ennek a sorozatnak a célja a változás bemutatása volt, hogy egy-egy fa-illetve cserjefaj hogy éli meg az őszi változást, mi történik a levelekkel, hogyan történik a változás. Nos, így.


 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!


10 best: Édes rágcsák Halloweenre

 

Azt mondtátok, szeretitek a Halloweent, sőt, dekoráltok is, akkor már itt van a 10 legjobb rágcsálnivaló a nagy napra/bulira. :) Van itt sütés és főzés, összeszerelés, és faragás. :) Általában az elkészítésük könnyű és olcsó is egyben, nem túl időigényes, és teljesen tökéletesen személyiségre alakítható, csak hogy pont az ne maradjon ki.


 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

2012. október 22.

Glamour gesztenyék

 

Pár napja már előtérbe helyeztem az ismerőseimnek, hogy épp ha nem elmerülök a nagy munkában, gesztenyékkel foglalkozom. Nos, örömmel jelentem, hogy a gesztenyék egy része most már vidáman ücsörög a fatálban az étkező asztalon, pont ilyen csillogós formában, és akárhányszor meglátom őket, mindig elfog az az ingerencia, hogy megfogdossam őket, olyan gyönyörűségesek. :) Külön turorial-t nem gyártottam hozzá (illetve de, csak a képek közül egyet ítéltem megoszthatónak, amin a hozzávalókat látjátok), úgyhogy most meg kell elégednetek, sajnos, azzal, hogy leírom, mi történt itt. :) (annyira egyszerű, hogy nem is értem, mit ragozom ennyit :D )

Így készülnek a glamour gesztenyék:
1. Gyűjtsd össze az első képen látható hozzávalókat: újságpapírt, ragasztót, csillámport és egy rossz ecsetet.
2. Végy tetszőleges mennyiségű gesztenyét, amit az erdőben/parkban/utcán szedtél.
3. Tisztítsd le a gesztenyéket, majd vékonyan (!) kend be minél erősebb ragasztóval a fehér részüket.
4. Szórj rá gyorsan csillámport, aranyat és/vagy ezüstöt, vagy igazándiból bármilyet, ami tetszik.
5. Várd meg amíg teljesen megszáradnak a gesztenyék.
6. Ha megszáradtak, kint a szabadban (vagy az ablakból) fújd le róluk a fölösleges csillámport. Mivel a csillámpor igen ragaszkodós típus, a rossz ecsettel tisztogasd le azokat a részeket, amikről nem jött le a fújással.
7. A kész műről küldj képet nekem a from.panka@live.com-ra! :)))Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

2012. október 20.

Pankafotó: Az őszt szeretni kell

Aki tavaly látta a 365-ös képeimet, nyilvánvalóan és egyértelműen tudja, hogy mániákusan imádom az őszt, minden formájában, minden percet, amit ilyenkor kint tölthetek szabadon, élvezek. Úgyhogy idén se múlhat el ez az évszak anélkül, hogy minimum 1000 képet készítsek róla, hogy elraktározhassam ínségesebb időkre. Az első adag fotóról (nem tudom lesz-e egyáltalán második) ezúton adok híradást. Mindössze egy röpke órám volt kiszabadulni a földi pokol egy fajtájából, hogy nyakamba vegyem a falut, így a legtöbb csak levelekről szóló kép, de minden egyes elsárgult levél egy csoda - egyszerűen csodálatosak! Felfedeztem, hogy a kedvenc fám, amelyiknek leveleiben rendszeresen meghempergőzök, dolgokat pakolok bele, ugrálok benne, vagy minimum megpróbálom elraktározni a leveleit, elkezdte sárgítani a leveleit. Remélem, még megmarad ilyen szép állapotába pár napig, csak a szünetig bírja ki! :) A felső képen a saját bicómat láthatjátok, egy vén-vén Csepelt, de én imádom. :) Az üléshuzatot például sajátkezűleg készítettem hozzá.
Addig meg, remélem, ti is örömötöket lelitek az évszakban, valamint egy kicsit a képekben is. :))

Egy kis plusz: ha tudni szeretnétek, milyen is 'pankának lenni', akkor hallgassátok meg ezt a zenét. Csukott szemmel, hangosan (lehetőleg fejhallgatóval :) ). Próbáljátok kihallani belőle a csodákat, amiket más nem hall. :) (vagy csak kapcsoljátok be a képek mellé)


(Pamacska és a sok-sok őszi napfény)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

Me heart Art: Esős napok Christophe Jacrot szemével


Én, mint fotós még mindig nagyon visszafogom magam, amikor az utcai fotózásról, a street photoról van szó. Nem merek emberek arcába fényképezőgépet dugni még úgy sem, hogy tudom, hogy a városokban az emberek kicsit kisebb intimszférával rendelkeznek, mint én, a falusi lány. Megint az esőre hangolódtam ezen a délutánon - hiszen, hogy rohan az idő - már október van. Christophe Jacrot munkáin akadt meg a szemem: a városban siető esernyős emberek nem kicsit absztrakt, néha már szürreális képei egyszerre keltenek filmszerű hatást és mégis van bennük valami, amitől a hideg futkos a hátamon. 
Pont ezért érdemelnek meg néhány percnyi - illetve állandóan megismétlődő - elmerülést a képei. Pont ezért ajánlom nektek őket.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a a barátaiddal is!