2012. április 30.

DIY ajándékkalauz: Anyák napja

Emlékeztek, hogy az oviban mennyi mindent készítettünk, verset tanultunk anyák napjára? Idén május 6-ára esik pont az első vasárnap, amikor is megköszönhetitek a törődést, szeretetet és mindent, amit anyukátoktól kaptatok (és még most is kaptok!). Annál szerintem nincs is szebb ajándék, ha olyat adsz, amit te készítettél, hiszen abban aztán tényleg benne van a szíved. :)

Jó szokásomhoz híven íme egy ünnepi összeállítás a legjobb csináld magad ajándékok közül.

(Kattintsatok a képre a teljes leíráshoz!)


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


2012. április 23.

Vidám fotók a falra II.

Elérkeztünk az első fotós segítségem második részéhez, ami igazándiból csak egy kis segítség ahhoz, hogy kerüljenek a fényképek végleges helyükre. Ha lemaradtatok volna, az első részt itt találjátok.

1. Nyomtatás:

Először is, ki kell nyomtatni őket. Az a tapasztalatom, hogy ha nincs otthon professzionális- vagy fotónyomtatód, akkor célszerűbb elvinni egy nyomtatóirodába, ahol több méretben is kézhez kaphatod a kész képeidet. Hidd el, nem annyira drága, ha nem fotópapírra nyomtatsz,  de mindenképpen igényes megoldás.

2. Keretezés:

A keretek közül én elsősorban az Ikeában fellelhetőeket ajánlanám, én azokat szoktam használni kiállításhoz is: elegánsak, letisztultak és nem veszik el a figyelmet a képről, ami benne van. Ráadásul elég jól variálhatóak.

3. Elrendezés:

Térjünk rá a képek elrendezésének kérdésére. Ahány nappali/hálószoba/előszoba, annyi lehetőség, úgyhogy mindenképpen fontold meg jól, mit hova szeretnél. Én úgy szoktam, ha kiállítást tervezek, hogy leterítek egy-két fehér lepedőt, majd a bekeretezett, kész képeket addig pakolászom, amíg meg nem vagyok elégedve az eredménnyel.  Ehhez egy kis inspiráció Ann Beck ábrájából:


Ha kipróbáltátok ezt a tippet, fényképezzétek le és küldjétek el a from-panka@live.com-ra, szeretném látni nagyon,hogyan rendezgettétek el a képeiteket! :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


2012. április 22.

Boldog Föld napját!

Április 22. a Föld napja.

Úgy gondolom, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Földünk védelme mennyire fontos. Sajnos úgy néz ki, hogy lassan nem csak az unokáink életét tesszük tönkre, hanem a sajátunkét is. A meg nem újuló energiaforrások kiaknázása bolygónk népességének növekedésével hatványozottan nő. Az ivóvizet pazaroljuk. A természetet nem becsüljük eléggé, pedig földrajzórán folyton azt sujkolták fejünkbe, hogy ha az egyik tényező változik, akkor az mindenképpen változtatja a másik tényezőt is. Nem vigyázunk eléggé.

Ezen a napon szeretnék nektek egy gyönyörű és szomorú filmet ajánlani, szerintem érdemes  megnézni, két óra talán nem olyan sok idő,ha a saját jövőnkről van szó.



HOME (HD) IN ENGLISH


(angol felirattal is!)


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


2012. április 21.

Weekend projects: Varrógépet elő!

Tudjátok, imádok gyűjteményeket rendezgetni, most is egy kicsit ezt teszem, mert olyat találtam ki hétvégére... Úgy gondoltam, épp ideje elővenni a varrógépeket és készíteni valamit a lakásba. Pont ezért ajánlom nektek igazi nagy szeretettel ezeket a csodás project-eket! :) Belecsempésztem pár olyat is, ami nem a lakásotokhoz, de a magatoknak pont jó lenne.

Szép hétvégét nektek!

(A képek - mint mindig - most is kattinthatók és elvisznek az ötlet forrásához!)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


2012. április 17.

Translator fixed



Hello to all, who don't speak Hungarian! :)

I know sometimes it's hard to understand what's on my blog since I write in Hungarian. I set up a Google translator for this site a while ago, but as I copied it from an English site (I didn't find any Hungarian site that couldn't use scripts), English wasn't an option in translating.

But now, a whole new world begins...

I fixed the English problem, so now it's an option in choosing your language. Just click on Translate site! button and you'll see. :)

2012. április 16.

The wonderbike - A világító festék új szintje

Mióta megírtam a világító üveges cikkemet pár hónapja, sok minden megváltozott a blog körül. Úgy látszik, nem csak magában tud híres lenni a kép, de szöveggel együtt is, ami nekem rendkívül nagy megdöbbenéssel és sóhajtozással jár. Azóta, valahogy úgy érzem magam, mint valami 'világító festék sámánnő', mert hihetetlen sok kedves kommentet, kérdést kapok, aminek a mai napig rettentően örülök. :)

Nem olyan rég beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy szeretné befesteni a biciklijét világítósra, latolgattuk, hogy mivel kellene, aztán utána nem is nagyon esett róla szó. Két napja viszont felkeresett, hogy szeretné, ha lefényképezném neki amit alkotott. Tegnap meg is jelent a gyönyörű zöld bicójával és le is fotóztuk.

Kicsit másképp csinálta, és kicsit macerásabban, mint én az üvegeket: szétszedte a bicót, lefestette zománc alapozófestékkel, majd a világítóval, végül lakkréteg.

A végeredmény pedig magáért beszél. :)


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


2012. április 14.

Variációk egy témára - francia fonás

A minap több fotót is készítettünk Diánával, a legjobb modellemmel a tavaszi kollekciómhoz, és amíg nézegettük a képeket, eszembe jutott, hogy szívesen befonnám a haját, hogy végre legyen valami változatosság is. Amúgy is nagyon szereti, ha fonogatok, most épp egy francia fonást készítettem neki. Rendkívül egyszerűen elkészíthető, abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy magunknak is ilyen könnyű.

A lényege, hogy ellentétben a sima fonással, a fej tetejéről kezdéskor nem a teljes mennyiségből kezdünk, hanem fokozatosan adjuk hozzá a hajat a szélekről. Ha a konzervatívabb stílust szereted, akkor vastagabb tincseket adj hozzá, teljesen máshogy fog kinézni mint a felső képen. Én kicsikkel dolgoztam, hogy romantikusabb-lazább képet adjon.

A youtube is tele van francia fonásos videókkal, szerintem ez a legjobb:




Most, hogy megismerkedtünk az alaplépésekkel, kicsit ássunk mélyebbre... Következzenek hát a variációi! :)) A képek kattinthatók, rögtön az elkészítési segédlethez visznek! :)


Ha tetszett  a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!





2012. április 13.

Vidám fotók a falra I.

Sokszor nézem a Nagy házalakítást a Viasaton, és azon túl, hogy Ty és csapata mindig elkápráztatnak (és sírásra kényszerítenek), megfigyeltem, hogy előszeretettel tesznek fel a falra a családokról készült fekete-fehér mosolygós képeket, mint egy időkapszulát. Biztos vagyok a mosoly gyógyító erejében, az én szobám fala is tele van olyan képekkel, amiken a barátaimmal épp bolondozunk. Egyszerűen jó kedvem lesz tőlük, ha ránézek. :)

Talán tudjátok, hogy fotózom, és ezért is ma úgy gondoltam, hogy kicsit a fotós oldalamat erősítem, azzal, hogy írok egy segítő bejegyzést nektek, hogy hogy kell ilyen képeket készíteni (már amennyire ezt egy amatőr fotóstól elfogadjátok).

Az első részben magáról a fényképezésről lesz szó, a másodikban meg magáról arról, hogyan helyezd el ezeket a képeket az otthonodban! :)



1. Mindegy, hogy milyen, de legyen nálad mindig egy fényképezőgép!

Az elterjedt tévhittel ellentétben nem kell ahhoz szuperképességű fényképezőgép ahhoz, hogy jó képeket készíts vele. Egyszerűen az a lényeg, hogy mit látsz vele. Ha mindig magadnál tartod, akkor egy olyan mozzanatról se maradhatsz le a barátaiddal/családoddal, amit megbánsz, ha nem örökítesz meg. (A mai telefonokkal is tudsz már olyan képeket készíteni, amik jók lehetnek)

2. Teremtsd meg a lehetőséget!

Amikor én valakiről portfóliót készítek, mindig próbálom oldani a feszültséget. Folyamatosan beszélek, néha félrebeszélek, néha viccelődöm, ironizálok. Egy idő után mindenki annyira feloldódik, hogy az szinte meg se történhet, hogy nem születik 1-2 önfeledt, vidám kép.


3. Figyeld a pillanatot

...rögtön cselekedj! Ez persze némi gyakorlást igényel, de egy idő után már nem okozhat problémát meglátni, amikor a tökéletes pillanat közeledik.

4. (opcionális) Fényképezz fekete-fehérben!

Úgy gondolom, hogy a színes fényképezés csak arra jó, hogy az emberek ruháját megmutassa. De mikor fekete-fehérben fényképezel, akkor a modelleid lelkét fotózod. Ilyen képek készítésénél én személy szerint inkább a fekete-fehéret javaslom. :)


Mesterfogások:

1. Használj rövid záridőt -  1/500-nál ne fényképezz hosszabb záridővel!

2. A fényérzékenységet állítsd ISO 400 közelébe - ilyen értéknél a zaj elhanyagolható, de megengedi már a rövidebb záridőt is.

3. Sorozatfelvétel - így biztos nem maradsz le a tökéletes pillanatról.

4. Külső fényképezésnél figyelj a fényviszonyokra - az arc árnyékos lesz a direkt napsütéstől, modelled állítsd háttal a napnak, vagy próbálj árnyékos helyet találni!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!


2012. április 11.

Quickie: Lufik és emlékek


Ennél személyesebb és vidámabb-meghatóbb szülinapi ajándékot nehéz elképzelnem. Egyszerűen imádnivaló ötlet! A Lovely Green Lifestyle Sarah-Lyn-je készítette el a barátja 30. szülinapjára: 30 lufi héliummal töltve, 30 fotó a barátja 30 évéből, és mind a 30 képen egy-egy üzenet, vagy gondolat.


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!



2012. április 9.

Pasztellkréta + haj = AWESOMENESS!


Teljesen rákattantam erre a stílusra, amikor a freepeople magazinban megtaláltam ezt a hajat! Elkezdtem kutakodni rögtön, hogy hogy és miként lehetne összehozni, de a lánynak a képen műhaja van. Viszont van más alternatíva!

Nincs azzal semmi baj, ha valaki szereti, ha élénk színű a haja. Speciel erre én vagyok a csodálatos példa, akinek többször is, hosszabb-rövid távon volt nyomokban lila, kék, rózsaszín illetve most piros haja. Persze az iskolában (kivéve fősulin) és munkahelyen nem épp helytálló ez az extrém megjelenés, úgyhogy csak csínján szabad bánni a festékkel. :) Most viszont találtam egy olyan módszert, amivel csak pár napra marad színes a hajad, majd egy mosás után el is tűnik. És még festéket se kell venni hozzá, ha van otthon nem olajos pasztellkréta (ha nincs, akkor itt olcsón beszerezhetitek, ráadásul ti választhatjátok ki, milyen színűre van szükségetek :) ).

Következőképpen láss hozzá:

Vizezd be azt a tincset, amit szeretnél színesnek. Csavard meg a tincset, majd a pasztellkrétával óvatosan színezd be. Süsd be, vagy vasald ki, hogy ne jöjjön ki rögtön a hajadból! :)


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!