2011. december 2.

A 10 legjobb csináld magad adventi naptár! - Adventi naptár inspiráció II.

Az előző naptáras bejegyzésemben nem győztem kiemelni a várakozás fontos szerepét, hogy még meghittebb legyen az ünnep. Most pedig nem győzök ötleteket adni, hogy lehet kreatívvá varázsolni ezt az időszakot! :)

1. Karácsonyfadísz adventi naptár: Igaz, a tutorial-t nem találtam meg hozzá, úgy hiszem, egészen egyszerűen el tudjátok készíteni: házikó alap, számok, díszek... Elegáns és modern!

2. Ezüst tálca adventi naptár: Egy ezüst tálca, rajta mágnestábla, azon pedig karácsonyi számos mágnesek... Egyszerűen csodálatos ajándék lehet a Mikulástól, vagy azoknak, akik december elején ünneplik a születésnapjukat!

3. Üvegbe zárt számok naptára: Kis gyufásdobozok karácsonyi papírba csomagolva, megszámozva. Üde és fiatalos!

 

4. Gyufás doboz piramis: Ha már a gyufás dobozoknál tartunk, itt egy újabb remek felhasználási módjuk!

5. Újrahasznosított adventi naptár: Ki ne emlékezne, hogy gyerekkorunkban a WC-papír gurigákból mennyi mindent készítettünk? Hát, a listához újabb dolgot lehet adni, mert a bevarrt aljú, kifestett, számozott gurigák dekoratív adventi naptárat képeznek!

6. Számlálós ág: Erre nem mondhatja senki, hogy nem letisztult, egyszerű, és mégis ötletes. Végy egy faágat, fesd rá a számokat, majd keríts valamit, amivel jelölni tudod, hol tartasz, és kész is vagy!

7. Csomagocskák csipeszekkel: A kedvencem ebből a válogatásból! Olyan egy kicsit, mintha minden nap egy kicsit karácsony lenne. :)

 

8. Adventi háromszögek: Ezt a lógatós naptárat a varrni jól tudók egyszerűen elkészíthetik. Rombusz alapból, gombbal lezárva. Imádnivaló kis háromszögek, ráadásul nagyobb csokik és meglepetések is beléjük férnek!

9. Hűtőmágnesek: Azontúl, hogy számozzuk őket, kicsi papírokkal lehet izgalmasabbá tenni ezt a naptárat. Először lefelé fordítjuk, majd ha a megfelelő naphoz érünk, megnézhetjük. Élménynaptár! :)

10. Naptár, hagyományos értelemben: Ha találtok otthon egy szép állványt, akkor valódi gyönyörűséges díszévé válhat otthonotoknak, ez a rendkívül egyszerű naptár. Csak gyűrűk kellenek hozzá, 25 egyenlő papír (célszerűbb kemény papírból), és ötletek a dekorálásához!

 

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

3 megjegyzés:

 1. A csipeszes nagyon tetszik... nem vagyok nagy adventi naptár-fan, de ezt lehet, hogy megcsinálom.

  VálaszTörlés
 2. énúgymondomhogyOMLÓSZ2011. december 3. 19:36

  Igen, a csipeszes a legjobb.
  De a "gyufásdobozok az üvegben" is nagyon jópofa.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jók, és ha a szülő(k) ráér(nek), nagyobb gyerkőccel közösen megalkotni igazán boldog és örömteli perceket szerezhet!

  VálaszTörlés